Hypnotherapie praktijk

Hypnotherapie, hoe werkt dat?

Hypnotherapie is een diepgaande vorm van psychotherapie, die uitstekend werkt bij psychische en lichamelijke klachten. Het gebruik van trance (oftewel hypnose) vormt de spil van deze therapie. Het is een aangename methode waarbij er een rustige en ontspannen toestand van lichaam en geest ontstaat. Soulsence biedt verschillende soorten behandelmethoden voor hypnotherapie.

Wat is hypnose?
Heb ik controle tijdens hypnose?
Is hypnotherapie gevaarlijk?

Wat is hypnose?

Wat is hypnose?

Denk maar eens aan het volledig opgaan in een goede film. Als er op dat moment iemand binnenkomt, merk je het niet. Prikkels van buitenaf zijn op dat moment even minder voelbaar. Hypnose is een toestand van geconcentreerde aandacht, diepe ontspanning en verandering van bewustzijn. Een dergelijke ervaring wordt trance genoemd. Trance is dus niet meer of minder dan een toestand van geconcentreerde aandacht.

Hypnose is het therapeutisch middel dat ik gebruik om je sneller en makkelijker in contact te laten komen met je onderbewuste. Je laat de omgeving voor wat het is en je concentreert je op je binnenwereld. Als de aandacht naar binnen gefixeerd is, valt het bewuste denken weg en gaan onderbewuste processen spelen, dan is er sprake van hypnotisch trance. In hypnose heb je grotere verbeeldingskracht, diepere ontspanning en sterker concentratievermogen.

Heb ik controle tijdens hypnose?

Heb ik controle tijdens hypnose?

Een veel voorkomende opvatting bij hypnose is dat je de controle kwijtraakt of dat deze ligt bij degene die je in hypnose brengt. Dat geldt alleen voor hypnose zoals bij theaterhypnose. Bij therapeutische hypnose houd je altijd de controle over jezelf.

Moderne hypnotherapie maakt doelgericht gebruik een natuurlijke vorm van trance waardoor je voldoende loslaat, maar toch alert en bewust zal blijven.

Onder hypnose begrijpt jouw geest meer van onbewuste processen. Zo kan je werken aan emotionele, psychische of lichamelijke klachten.

Is hypnotherapie gevaarlijk?

Is hypnotherapie gevaarlijk?

Hypnose is, mits gebruikt door een deskundig therapeut, niet gevaarlijk.

Echter, hypnose brengt enkele risico’s met zich mee. Hypnose kan gecontra-indiceerd zijn voor mensen die lijden aan psychiatrische aandoeningen, ernstige depressie of dementie. Ook bij bepaalde medische problemen, of mensen die actief drugs of alcohol misbruiken, of die waanvoorstellingen of hallucinatoir zijn.

Tijdens uw eerste consult, informeer uw hypnotherapeut over uw medische geschiedenis en elke conventionele medische behandeling die u krijgt, inclusief medicatie.

Ervaringen met hypnotherapie

5,0

Menu