Traumaverwerking

Traumaverwerking

Vaak kunnen ingrijpende gebeurtenissen je kwetsbaar maken en een gevoel van onveiligheid en hulpeloosheid geven die een langdurig en emotioneel psychologische trauma veroorzaken.

Kenmerken van de klacht

Een trauma is niet altijd zichtbaar maar de herinneringen daaraan kunnen de ervaring activeren in hevige emoties. Zo kan later een geluid dat je hoort, een geur die je ruikt, of een beeld dat je ziet, de gevoelens aan die gebeurtenis weer terugbrengen. Inclusief alle lichamelijke sensaties van toen.

De reactie van een trauma verschilt per persoon. Symptomen kunnen direct na het ervaren van een trauma opkomen, maar ook pas na weken, maanden of zelfs jaren. Daarnaast kun je symptomen ervaren die vaak aanwezig zijn, of juist als flashbacks of nachtmerries en angstgevoelens.

Post traumatische stress syndroom
Hoe kan hypnotherapie helpen?

Post traumatische stress syndroom

Post traumatische stress syndroom (PTSS)

Het kan gebeuren dat je het niet lukt een schokkende gebeurtenis te verwerken. Dat merk je aan je lichamelijk en psychische klachten. Dan is er spraken van een posttraumatische stresstoornis (PTSS). Deze herbelevingen kunnen zo reëel zijn dat dit hevige emoties en angsten met zich meebrengt en gaat gepaard met depressieve klachten.

Hoe kan hypnotherapie helpen?

Hoe kan hypnotherapie helpen?

Alle traumagevoelens worden deels opgeslagen in je onbewuste systeem en zullen een stempel drukken op je dagelijkse leven. Deze innerlijke programmering kun je met behulp van hypnotherapie verwerken.

Met hypnotherapie werken we vooral met de opgeslagen herinneringen van je onderbewuste. De herinnering wordt niet verwijderd, wel het nare gevoel dat aan de traumatische gebeurtenis is gekoppeld, zodat je je eigen leven weer kunt oppakken op een positieve manier en de last van het trauma niet meer hoeft te dragen.

Voordat we aan de slag gaan, is het belangrijk dat je bij mij veilig voelt zodat we samen kunnen werken aan je herstel van vertrouwen. Daarnaast maken we duidelijke afspraken over het verloop van de therapie.

Meer informatie over hypnotherapie en trauma gerelateerde klachten?

Heb jij een vraag of wil je een afspraak maken? Neem dan gerust contact op met de praktijk.

Menu