Hypnotische maagband

Afvallen met een hypnotische maagband

De hypnotische maagband is een relatief nieuwe procedure die ontwikkeld is als een veilig succesvol alternatief voor een chirurgische maagbandoperatie.

Het traject “hypnotische maagband ” is een lange termijn oplossing voor mensen die moeite hebben met hun lichaamsgewicht. Dit programma bestaat uit verschillende therapeutische interventies en er wordt gebruik gemaakt van het plaatsen van een hypnotische maagband.

Het effect is hetzelfde als die van een operatieve maagband, maar zonder narcose, wonden, pijn, littekens en ziekteverzuim.

De resultaten van de hypnotische maagband zijn aangetoond in “clinical trials” en bleken overweldigend. Bij 82% van de proefpersonen ontstond gewichtsverlies met een blijvend effect.

Wat kost een hypnotische maagband?

Als erkend Registertherapeut BCZ® worden mijn consulten (gedeeltelijk) vergoed door de meeste zorgverzekeraars. Het eigen risico is niet van toepassing bij hypnotherapie. Dat geldt alleen voor vergoedingen vanuit het basispakket.

Het aantal consulten en de frequentie zal afhankelijk zijn van je vraag en/of je wens en het verloop van het traject.

Kennismakingsgesprek (optioneel) Gratis
Hypnotische maagband (per sessie)

Geen weekend toeslag.

1,5 uur €90,-

Vraag en antwoord

Wat maakt de hypnotische maagband zo succesvol?
Zonder dieet op het gewicht blijven
Voor wie is het geschikt?
Hoe gaat het in zijn werk?

Wat maakt de hypnotische maagband zo succesvol?

Wat maakt de hypnotische maagband zo succesvol?

De hypnotische maagband techniek is gebaseerd op de kracht en effectiviteit van hypnose. Onder hypnose krijgt je onderbewustzijn de informatie dat er een maagband is geplaatst, dat je eerder vol zit en stopt met eten.

Veel mensen denken dat hypnose iets is waarbij je alle controle verliest, maar dat is niet het geval. Hypnose is een waak/slaaptoestand, waarbij je diep ontspannen bent en je richt je op je innerlijke wereld, vergelijkbaar met het diep opgaan in een boek. Je bent er constant bij en beleeft het allemaal in een vorm van trance. Je krijgt achteraf juist meer controle over, bijvoorbeeld, je gewicht.

Zonder dieet op het gewicht blijven

Zonder dieet op het gewicht blijven

Jouw emoties en overtuigingen omtrent overgewicht worden in het onderbewustzijn vervangen door nieuwe emoties en overtuigingen, namelijk met die van een gezonde levensstijl. Door deze overtuigingen aan te pakken, kunnen we jouw leefpatroon veranderen. We creëren dan een positief levensbeeld en pakken tegelijkertijd het gewicht aan.

Voor wie is het geschikt?

Voor wie is het geschikt?

De hypnotische maagband is geschikt voor mensen die worstelen met overgewicht met een BMI van 30 of hoger. Die is niet geschikt voor mensen die bepaalde medicatie slikken. Neem hiervoor contact met me op voor overleg.

Hoe gaat het in zijn werk?

Hoe gaat het in zijn werk?

Via individuele begeleiding onderzoeken we de oorzaak van jouw gewicht. Jouw emoties en overtuigingen omtrent overgewicht worden in het onderbewustzijn vervangen door een gezonde levensstijl. De sessies zijn gepersonaliseerd, dus speciaal op maat gemaakt voor jou.

Hoe gaan de sessies te werk?

Sessie 1 - Intakegesprek

Intakegesprek – Inventarisatie en analyse van je eigen eet-en drinkgedrag. We bespreken jouw doel, hoeveel gewicht je kwijt wilt en waarom afvallen nog niet gelukt is. Verder worden nieuwe gewoontes en afspraken ingebracht om op een gemakkelijke manier gewicht te verliezen.

Sessie 2 - Behandelplan

Je behandelplan wordt afgesproken. Je ondergaat je eerste hypnotherapeutische sessie waarmee je de installatie van de hypnotische maagband wordt voorbereid. Deze sessie is afgestemd op je individuele profiel en behoeftes. Deze zullen je helpen om de maagbandoperatie succesvol te laten zijn. Na deze sessie krijg je een MP3-bestand mee die je minimaal 2 keer per dag moet beluisteren voor de installatie van de maagband.

Sessie 3 - Hypnotische maagverkleining

Deze sessie is de daadwerkelijke maagverkleiningsoperatie. In deze sessie wordt de hypnotische maagverkleining geïnstalleerd. Je zult merken dat je direct verschil voelt en minder honger zult hebben. Het interessante is dat de aanloop ernaartoe ook al werkt. Je merkt dan al dat je gewicht verliest.

Sessie 4 - Zelfhypnose

Deze sessie volgt binnen één week na de installatiesessie zodat snel begonnen kan worden met het borgen van de maagband door middel van zelfhypnose. Er wordt huiswerk gegeven.

Sessie 5 - Oefeningen

Eén week na de vierde sessie evalueren we de voortgang en het proces. De cliënt leert om controle uit te oefenen op de maagband. Er wordt ook geoefend om de maagband op de juiste spanning te trekken of losser te maken. Er wordt huiswerk gegeven.

Sessie 6 - Evalueren

We gaan gezamenlijk evalueren op de voortgang en het proces. Zijn er bijvoorbeeld nog bepaalde triggers? Zijn er nog andere aandachtspunten? Hulp bij eventuele emotionele schommelingen bij het afvallen.

Heb jij een vraag of wil je een afspraak maken?

Menu