Stress / Burnout Behandeling

Met hypnotherapie en hypnose gaan we op zoek naar de achterliggende oorzaken van je klacht om de klacht bij de wortel aan te pakken.

Lach het leven weer toe!

Wat bied ik aan?

 • Stress behandeling
 • Burnout behandeling
 • Een-op-een contact
 • Gratis kennismakingsgesprek
 • Behandeling van de kern
 • Geen weekend toeslag

Stress / Burnout Behandeling

Met hypnotherapie en hypnose gaan we op zoek naar de achterliggende oorzaken van je klacht om de klacht bij de wortel aan te pakken.

Lach het leven weer toe!

Wat bied ik aan?

 • Stress behandeling
 • Burnout behandeling
 • Een-op-een contact
 • Gratis kennismakingsgesprek
 • Behandeling van de kern
 • Geen weekend toeslag

Wanneer spreken we over een burnout?

Stress is een instinctieve en automatische reactie op gevaar. Acute stress brengt het lichaam in overlevingsstand om te vechten, vluchten of bevriezen. Deze zet het totale lichaam aan tot actie.

Wanneer de spanningsklachten zo erg worden, dan is er sprake van overspannenheid. Bij zowel overspanning als burn-out is er geen evenwicht meer tussen ‘draaglast’ en ‘draagkracht’. Burn-out is een ernstigere vorm van overspannenheid en een uitputtingsreactie van het lichaam.

Burn-out betekent letterlijk “opgebrand”. Je bent somber, alles kost veel moeite, je kunt niet meer genieten, je voelt je leeg en vermoeid en kunt je niet meer concentreren. Een keer flink uitslapen of er even tussenuit gaan, brengt geen verbetering. Bij burn-out, heb je vaak al jarenlang van alles opgestapeld.

Ervaringen met behandelingen

5,0

Een keer flink uitslapen of er even tussenuit gaan, brengt geen verbetering. Bij burn-out, heb je vaak al jarenlang van alles opgestapeld. Hiervoor moet dieper gekeken worden.

Silvia Remmerswaal – Erkend hypnotherapeut geregistreerd bij de Nederlandse Vereniging van Hypnotherapeuten

Wie ben ik?

Mijn naam is Silvia Remmerswaal-Oropeza en ik bied professionele hulp bij het vinden van oplossingen en bij het (her)ontdekken van je eigen mogelijkheden. Belangrijke waarden voor mij zijn: empathie, vertrouwen en respect.

Oorzaken van een burn-out

Er zijn vele oorzaken voor het krijgen van een burn-out, waarbij sommige vanzelfsprekender zijn dan andere. Mensen die gevoelig zijn voor een burn-out hebben vaak overtuigingen die hen ertoe drijven om te veel hooi op hun vork te nemen.
Angsten om te falen is een grote boosdoener voor het krijgen van een burn-out. Hierdoor worden de eigen grenzen niet meer goed herkend en in acht genomen, met als resultaat, dat het lichaam overschakelt op noodreserve energie. De hele hormoonhuishouding en het immuunsysteem worden verstoord.

Niet luisteren naar de signalen van het lichaam

Als je te lang over je eigen grenzen gaat, reageert het lichaam hierop en de stress blijft opstapelen. Om deze situatie het hoofd te kunnen bieden, worden onbewust het lichaamsgevoel en emoties weggedrukt. Je verliest het contact met wat je nodig hebt en goed voor je is. Denk bijvoorbeeld aan gezonde voeding, rust en ontspanning. En dan gebeurt er iets waardoor de emmer overloopt en je uitvalt.

Heb ik controle tijdens hypnose?

Een veel voorkomende opvatting bij hypnose is dat je de controle kwijtraakt of dat deze ligt bij degene die je in hypnose brengt. Dat geldt alleen voor hypnose zoals bij theaterhypnose. Bij therapeutische hypnose houd je altijd de controle over jezelf.

Vrijblijvend meer informatie ontvangen?

Met hypnotherapie gaan we op zoek naar de achterliggende oorzaken van je klacht om de klacht bij de wortel aan te pakken. Oude ingesleten patronen en coping mechanismen moeten grondig herzien en verwerkt worden om je grenzen te herkennen. Door deze achterliggende oorzaken te buigen vermindert je de stresshormonen waardoor jouw lichaam en geest leert ontspannen.

De aanpak in een burn-out traject is persoonlijk en op maat gemaakte begeleiding.

Tijdelijk bied ik een gratis eerste kennismakingsgesprek aan.

*Binnen 1 werkdag reactie ontvangen

Kosten en vergoeding

Zorgverzekeraars in Nederland vergoeden de behandeling geheel of gedeeltelijk, mits de cliënt aanvullend verzekerd is en de therapeut erkend en gekwalificeerd is. Raadpleeg hiervoor je eigen verzekeringspolis. Het eigen risico is niet van toepassing bij hypnotherapie. Die geldt alleen voor vergoedingen vanuit het basispakket.

Het aantal consulten en de frequentie zal afhankelijk zijn van je vraag en/of je wens en het verloop van het traject.

Kennismakingsgesprek (optioneel) Gratis
Intake en consult 1,5 uur € 90,-
Vervolgconsult 1,5 uur € 90,-
Optioneel zijn er ook sessies van 1 uur te boeken. 1 uur €65,-
Hypnotische maagband (per sessie) 1,5 uur €90,-

Geen weekend toeslag.

De factuur wordt na het consult meteen meegegeven of toegestuurd. Deze kun je ter vergoeding indienen bij je zorgverzekeraar.

Menu