Angsten en onzekerheden verwerken

Iedere mens voelt zich wel eens onzeker. Dat is normaal. Onzekerheid betekent dat je twijfelt aan je zelfbeeld. Je gaat twijfelen aan wat je kunt of aan je eigenwaarde. Waar komt die onzekerheid of weinig zelfvertrouwen vandaan?

Laat mij je helpen met hypnose.

Wat bied ik aan?

 • Verwerken van angsten
 • Verwerken van onzekerheden en fobieën
 • Een-op-een contact
 • Gratis kennismakingsgesprek
 • Behandeling van de kern
 • Geen extra weekend toeslag

Angsten en onzekerheden verwerken

Iedere mens voelt zich wel eens onzeker. Dat is normaal. Onzekerheid betekent dat je twijfelt aan je zelfbeeld. Je gaat twijfelen aan wat je kunt of aan je eigenwaarde. Waar komt die onzekerheid of weinig zelfvertrouwen vandaan?

Laat mij je helpen met hypnose.

Wat bied ik aan?

 • Verwerken van angsten
 • Verwerken van onzekerheden en fobieën
 • Een-op-een contact
 • Gratis kennismakingsgesprek
 • Behandeling van de kern
 • Geen extra weekend toeslag

Gebrek aan zelfvertrouwen

Kun je jezelf niet accepteren zoals je bent? Je bent niet alleen. Je ontwikkelt zelfvertrouwen tijdens je kinderjaren en je opvoeding speelt daarbij een grote rol.

In onze eerste levensjaren ontwikkelen zich de negatieve bewuste of onbewuste overtuigingen van onszelf. Onze overtuigingen bepalen voor een groot deel onze realiteit. Ben je ervan overtuigt dat je geen zelfvertrouwen hebt, dan ga je je er ook zo naar gedragen.

Ervaringen met behandelingen

5,0

Hypnotherapie kan een effectieve vorm van therapie zijn angststoornis te overwinnen. Met hypnose kunnen we de oorzaak van de angst achterhalen op een lichamelijk en emotioneel niveau, en die verwerken.Dat maakt dat de angst daadwerkelijk minder wordt of zelfs helemaal weggaat.

Silvia Remmerswaal – Erkend hypnotherapeut geregistreerd bij de Nederlandse Vereniging van Hypnotherapeuten

Wie ben ik?

Mijn naam is Silvia Remmerswaal-Oropeza en ik bied professionele hulp bij het vinden van oplossingen en bij het (her)ontdekken van je eigen mogelijkheden. Belangrijke waarden voor mij zijn: empathie, vertrouwen en respect.

Gevolgen van onzekerheid

Onzekerheid kan tot gevolg hebben dat je geen grenzen kunt stellen of je voortdurend tekortschoten voelt. Dan voel je je niet meer vrij om dat te doen wat belangrijk voor je is. Langdurige onzekerheid kan allerlei gevolgen hebben voor je gezondheid, sociale leven, relatie en werk.
Onzekerheid kan zich uiten in: minderwaardigheidscomplex, faalangst, depressie, eenzaamheid, schaamte- en schuldgevoel, eenzaamheid, enz.

Angst

Angst is een emotionele reactie die je klaarmaakt voor dreigend gevaar. Je hartslag en ademhaling versnellen en je bloeddruk gaat omhoog. Je lichaam is klaar voor actie: vechten, vluchten of bevriezen. Wanneer de angst groter wordt dan het objectieve gevaar dan wordt dit een irrationele angst. Dit waarschuwingssysteem kan je echter uit balans brengen.

Fobie

Een fobie is een intense angst voor een bepaalde situatie,  een bepaald object of een dier. De angst is zo groot dat je de gevreesde situatie vermijdt. Soms is er sprake van een paniekaanval. Bekende fobieën zijn hoogtevrees en vliegangst. Andere veel voorkomende fobieën zijn: spinnenfobie, onweersfobie, bloedfobie en tandartsfobie. De angst is overdreven in verhouding tot het werkelijke gevaar. Dat beseffen mensen ook wel, maar zij blijven de neiging hebben om het gevaar te overschatten.

Heb ik controle tijdens hypnose?

Een veel voorkomende opvatting bij hypnose is dat je de controle kwijtraakt of dat deze ligt bij degene die je in hypnose brengt. Dat geldt alleen voor hypnose zoals bij theaterhypnose. Bij therapeutische hypnose houd je altijd de controle over jezelf.

Vrijblijvend meer informatie ontvangen?

Meer informatie over hypnotherapie en angst gerelateerde klachten? Heb jij een vraag of wil je een afspraak maken? Neem dan gerust contact op met de praktijk.

Tijdelijk bied ik een gratis eerste kennismakingsgesprek aan.

*Binnen 1 werkdag reactie ontvangen

Kosten en vergoeding

Zorgverzekeraars in Nederland vergoeden de behandeling geheel of gedeeltelijk, mits de cliënt aanvullend verzekerd is en de therapeut erkend en gekwalificeerd is. Raadpleeg hiervoor je eigen verzekeringspolis. Het eigen risico is niet van toepassing bij hypnotherapie. Die geldt alleen voor vergoedingen vanuit het basispakket.

Het aantal consulten en de frequentie zal afhankelijk zijn van je vraag en/of je wens en het verloop van het traject.

Kennismakingsgesprek (optioneel) Gratis
Intake en consult 1,5 uur € 90,-
Vervolgconsult 1,5 uur € 90,-
Optioneel zijn er ook sessies van 1 uur te boeken. 1 uur €65,-
Hypnotische maagband (per sessie) 1,5 uur €90,-

Geen weekend toeslag.

De factuur wordt na het consult meteen meegegeven of toegestuurd. Deze kun je ter vergoeding indienen bij je zorgverzekeraar.

Menu